close icon

Nový věrnostní program

Byli jste v našem hotelu spokojeni a přemýšlíte o dalším pobytu? Využijte náš nový věrností program a přijeďte si odpočinout.

Více informací
close icon

Zvýhodněné balíčky

Více
close icon

Vážení hosté, milí přátelé,

náš hotel bude znovu otevřen od 18.12.2020.

Navštivte nás o poslední adventní víkend nebo využijte naši nabídku Vánočního pobytu. Na naše pobytové balíčky nadále platí sleva 10%.
Pro rezervaci nás neváhejte kontaktovat na e-mailu: marketing.manager@irishotel.cz nebo na tel. +420 702 160 632.

Těšíme se na Vaši návštěvu.

Tým hotelu IRIS****

arrowRezervovat online Pokračovat na web hotelu
Kupón
na slevu
10%
Více
Kupón se slevou 10 % Schovat
Využijte kód pro slevu 10 % Váš kód: IRIS2010

Platí pro objednávky přes náš web. Kód zadejte v prvním kroku rezervace.

Platí pro pobyt v obodbí listopad 2018 - únor 2019

Speciální akce
&nbps
close icon

Dárkové vouchery
Darujte pobyt formou dárkového voucheru

Více

Rozhovor se šéfkuchařem Ivanem Hlaváčkem

S jakým cílem volíte menu?

V našem menu zohledňujeme jak důraz na dietní stravování, tak i možnost volby běžné mezinárodní kuchyně. Stravování by u nás mělo v první řadě odpovídat tomu, že lidský organismus je v lázních zatěžovaný pitím místního minerálního pramenu. Trávení zde dostává impuls k samočištění a v tomto smyslu je třeba dbát o střevní mikroflóru.

Můžete popsat, jak to konkrétně dosahujete?

Hosté u nás mají v první řadě možnost doplnit svoji stravu o zakysané výrobky, které mají svoji tradici mimojiné v ruské kuchyni. Málokdo je dnes zvyklý pít každý den kefírové mléko. Tím, že jsou u nás ve stálé nabídce, hosté je mohou vyzkoušet a obohatit tak svoje stravovací návyky. Nabízíme dále i kvašenou zeleninu, která přináší do těla to, co se kvůli moderním potravinám vyplavuje z těla. Takové složky stravy jsou vhodné zejména pro lidi, kteří nejsou zvyklí na selskou kuchyni a jí převážně umělé potraviny. Lidské tělo neví, co si s nimi počít, organismus tyto složky přeměňuje v tuk, a to má negativní vliv na řadu funkcí. Dodržování dietního stravování naším hostům nezpůsobuje trávicí potíže, ale podporuje čištění, léčení a zavádění nových návyků přinášejících různé zdravotní benefity.

Co byste vyzdvihl v menu?

Potraviny připravujeme přirozeně na páře, což je velmi jednoduché zpracování a pro tělo nepředstavuje žádnou zátěž. Dietní maso a zelenina na páře mají své stálé místo v každodenní nabídce. To je jedním ze standardů, na kterém trváme, jelikož pobyt v Karlových Varech by měl být přímo spojený s celkovou léčbou, k níž dietní stravování nesporně patří. Pro kuchyň dále pravidelně objednávám například řeřichu, hráškové výhonky či výhonky z fazolí mungo. Pečujeme tak o trvalý přísun živých a čerstvých surovin.

Je vaše strava vyhovující pro hosty s různými alergiemi?

V naší kuchyni platí obecné pravidlo, že se hosté mohou kdykoli obrátit na kuchaře a konzultovat s ním jídelníček podle svých osobních potřeb. Vyhovíme alergikům, lidem s různými intolerancemi i těm, kteří jsou momentálně na ovocné dietě. Jsme otevření rovněž veganským požadavkům na úpravu jídla. Naše kuchyň disponuje bohatým výběrem různých typů rostlinného mléka a jiných alternativ. Máme s dietologickým stravováním bohaté zkušenosti a jsme v tomto směru ochotni dělat i malé zázraky!

Naše restaurace se však nevymyká běžné mezinárodní kuchyni: dietní možnosti jsou doplňkem obecné stravy, ale v souhrnu se snažíme vyhovět široké škále naší klientely, která se chce dobře najíst, mít z jídla dobrý pocit a zároveň obohatit své stravovací návyky.

Snídaně, oběd, večeře: můžete nám popsat, z čeho vybírají vaši hosté v průběhu celého dne?

Snídaně jsou v naší restauraci podávány formou švédských stolů. Z hotelových pokojů vás vyláká vůně čerstvě namleté kvalitní kávy Jacobs. Na oběd i na večeři si u nás hosté mohou vybrat z šesti hlavních jídel, které lze doplnit o salát a zeleninu podle chutě. K obědu i k večeři mají hosté na výběr z čerstvého a kompotovaného ovoce. Co se týče pitného režimu, ten je složen z pití karlovarského minerálního pramene a čerstvého čaje během celého dne.

Podle čeho si vybíráte dodavatele surovin?

Maso, ryby a pečivo pochází zejména od lokálních dodavatelů. Karlovarský rybář nás zásobuje čerstvými kapry a pstruhy. Jehněčí maso dostáváme rovněž od místního chovatele. Karlovarské celozrnné pečivo je samozřejmostí.


Informace o cookies na této stránce

Rádi bychom používali cookies. Umožní nám získat přehled o návštěvnosti webu, lépe cílit reklamu a vylepšovat naše služby.

Více informací

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Používání souborů cookie si můžete vybrat, jak je popsáno níže. Vaše preference mohou být kdykoli změněny.